ATAB Seven Time
“Den största fördelen för oss är att vi kunde skräddarsy arbetsordrarna precis så som vi vill ha dem”
Elin Karlsson, Ekonomiansvarig, Avverkningsteknik Torsby AB

 

Hej Elin! Berätta lite om Avverkningsteknik och vad ni gör?

Avverkningsteknik Torsby AB (ATAB) har en skogsmaskinsverkstad samt en butik med reservdelsförsäljning. Vi reparerar och servar framförallt skogsmaskiner men även traktorer, lastbilar och andra typer av arbetsfordon. Vi är 8 st anställda och våra kunder är framförallt skogmaskinsägare och -förare. 

 

Vad var det som gjorde att ATAB ville förändra sitt sätt att arbeta?

När jag började som ekonomiansvarig för ett år registrerades all tid manuellt, på papper. Det var otänkbart för mig att arbeta så och fann Seven Time efter att ha googlat. Vi kom snabbt igång med att använda programmet och när vi stött på problem så har supporten varit både snabb och informativ. 

 

Vad var det som gjorde att ni valde Seven Time framför något annat system på marknaden? 

Kommer inte ihåg vad det var som gjorde att vi valde just Seven Time, men jag har inte ångrat mig. Programmet har det mesta vi har behov av. (det vi saknar mest är möjligheten att använda programmet offline, i och med att reparationer/service ofta utförs ute i skogen, utan mobiltäckning). 

 

Vad är bra med Seven Time?

Det vi gillar mest med Seven time är egentligen att programmet uppdateras och blir bättre hela tiden, samt att ni är öppna för förändringsförslag. Om man pratar enskilda funktioner så är den största fördelen för oss är att vi kan skräddarsy arbetsordrarna precis så som vi vill ha dem. 

 

Fick ni några direkta affärsfördelar när ni började använda Seven Time?

En fördel är att risken för feltolkning mellan arbetare och fakturering minskar. Detta eftersom jag inte behöver tolka handstilar. Jag behöver inte heller skriva av arbetsordern in i faktureringen, eftersom vi har möjlighet att föra över registrerad tid direkt från Seven Time till Fortnox.

Du finne mer om ATAB i Torsby här