LGC ny
"När vi började med tidrapportering via nätet testade vi olika leverantörer i ett par av koncernens bolag. Seven Time var det som passade vårt arbetssätt bäst. Vi behövde en tjänst med stor frihet, framför allt när det gäller projektmärkning."

LGC Isolering specialiserar sig på teknisk isolering och brandskydd. Idag består LGC av sju bolag i Sverige, från Malmö i söder till Mälardalen i norr. Koncernen gör jobb i hela Sverige och isolerar huvudsakligen rör, ventilationskanaler och industrier. Kunderna är mestadels industrier, bygg-, ventilations- och VVS-företag.

Totalt sysselsätter LGC-koncernen idag ca 100 montörer vilka samtliga rapporterar sin tid via Seven Time.

 

All administration och ekonomi sköts från huvudkontoret i Växjö och det är också här Lena Ståhle sitter som vi får en pratstund med. Lena hanterar idag löner för samtliga anställda samt all fakturering. Ni kan ju tänka er att det är nödvändigt med ett smidigt system att jobba i.

Lena, du har varit med i LGC sen starten med Seven Time 2014, vill du beskriva lite kring hur det kom sig att ni letade efter ett system och vilka problem det fanns som behövde lösas? 

-LGC Isolering har verksamhet på flera orter, medan lön och ekonomi finns på huvudkontoret. Så det började med att vi ville slippa skicka tidrapporter och fakturaunderlag med snigelpost.  Allt förs nu över elektroniskt från Seven Time till våra program för lön och redovisning. Det sparar tid, mindre risk för fel och är lätt att få fram rapporter.

 

Det finns en uppsjö konkurrenter på marknaden som erbjuder liknande tjänster som Seven Time och det är inte enkelt att sticka ut på marknaden. Vad skulle du säga var det som gjorde att ni valde Seven Time framför något annat system på marknaden?

-När vi började med tidrapportering via nätet testade vi olika leverantörer i ett par av koncernens bolag. Seven Time var det som passade vårt arbetssätt bäst. Vi behövde en tjänst med stor frihet, framför allt när det gäller projektmärkning.

Ett system som Seven Time är fullpackad med funktionalitet och olika kunder använder olika funktioner. Vad skulle du säga är de funktioner som just ert bolag har mest nytta av i Seven Time?

-Jag skulle säga att integrationerna är väldigt viktiga. Att överföring av underlag med fil gällande lön och fakturering är A och O för oss samt att det är lätt att hålla koll på vilka tider som är rapporterade.

Dokument och checklistor är bra, men vi använder dem inte så mycket i dagsläget.

 

Det är kanske svårt att peka på något specifikt men om du fick plocka ut en sak som du tycker särskiljer Seven Time på marknaden. Finns det en sådan?

-Då blir det två saker. Det är väldigt enkelt att använda samt att det inte finns licensgränser. Vi lägger till och tar bort användare när vi behöver och behöver därmed aldrig betala för något onödigt.

När det gäller tidsbesparing, vad skulle du säga att införandet av Seven Time innebar?

-Mest tid sparas in för administrationen, men även arbetsledare får mer tid till annat. Allt är samlat på ett ställe och inget ska sorteras in i pärmar.

Sen vi började med Seven Time har koncernen och antal anställda ökat rejält. Verksamheten som den ser ut idag hade inte fungerat utan någon form av elektronisk tidrapportering och fakturering.

Det känns som ett konstaterande som går att skriva under på. Sen 2014 och införandet av Seven Time har LGC Isolering hunnit starta filialer i Östergötland, Göteborg och Mälardalen. Titta gärna in på LGC Isolerings egen hemsida och läs mer om företaget: LGC Isolering | Specialister inom teknisk isolering och brandskydd!

Vi säger stort tack till Lena för din tid och hoppas på ett gott samarbete i många år framöver.

//Teamet på Seven Time